Privacy Policy

  • This privacy policy describes how AMOREPACIFIC (M) Sdn Bhd (hereinafter referred to as “AMOREPACIFIC”, “we”, “us”, “our”) collects, uses, and shares the information we obtain from you online and in store. Please read the following to understand our policy. AMOREPACIFIC is committed to handling, processing, managing and protecting your Personal Data responsibly in compliance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010.

    1. What Our Privacy Policy Covers

    This privacy policy addresses how we use the “personal information” that AMOREPACIFIC obtains from you from AMOREPACIFIC's website, store, and offline event. When we use the term “personal information” we are referring to information that is connected to your name or that may otherwise identify you. This may include information such as your e-mail address, telephone number, or information about any purchase reservations you have, when those pieces of data are stored with your name.

    This privacy policy does not cover information that you submit on other websites, even if we communicate with you on those sites. For example, if you post something on Facebook, Twitter, or YouTube, that information is governed by the privacy policies on those websites, and is not governed by this policy.

    2. What We Collect

    The following are examples of the personal information that we collect:

    What We Collect
    Activity Items to be collected
    Registering an account with us, either online or offline First name, Last name, Address, Email address, Password, Mobile phone number, Gender (Female/Male), Birthday (dd/mm/yyyy)

    In addition to the above, we may automatically collect information regarding your activities on our websites, such as cookies*, IP addresses, visit history, service history, and unauthorized use history. Note that we do not intentionally collect any personal information from children under the age of 18. If you are under the age of 18, you are able to visit and access our websites with the supervision of a parent or guardian, but you should not make a purchase, register, or submit personal information to us.

    We do not generally collect any sensitive information as that term is used in the privacy legislation (including information relating to racial or ethnic origin, membership of political bodies, religion or trade unions, criminal record, state of health or medical history). We will only collect sensitive information where required by law or with consent. If we hold any sensitive personal information, that information will only be used and disclosed by AMOREPACIFIC for the purpose for which it was provided. If we ask for sensitive information, we will explain the reason for such request.

    The provision of your personal information is voluntary - if you choose to not provide us with your personal information or any other information requested, we may not be able to process your request, orders or carry out the purposes described below.

    We will retain your information for as long as necessary to fulfil the purposes for which we collect the data, until you request otherwise, and/or as long as the law requires. Please contact us using our contact details provided below, if you have any questions with respect to our data retention practices.

    3. How We Use Your Personal Information

    AMOREPACIFIC primarily uses the personal information that it collects to provide you with products, information, and services. We may also use your information to track your purchase history, to contact you for account and promotional purposes, and to advertise or recommend products and services tailored to your interest through our website, mobile application, email and other means of communication. You must create a registration profile in order to use our service, otherwise we will not be able to carry out your request or orders. We may also use your personal information for other legitimate business purposes, including to detect and to prevent fraud, to collect amounts owing to us and to maintain business records.

    4. How We Share Your Personal Information

    AMOREPACIFIC may share your personal information in the following circumstances:

    • Companies that perform services for us, such as sending postal mail, e-mails and SMS, analyzing customer data, providing marketing assistance, investigating fraudulent activity, conducting customer surveys, providing customer service and corporate affiliates.
    • In some instances, AMOREPACIFIC may share your personal information with other companies within the AMOREPACIFIC group of companies for various reasons related to AMOREPACIFIC's business including customer strategy and growth, investment and any corporation-related exercise including but not limited to restructuring, merger or divestment.
    • Social Networks, Widgets, and Plug-ins. If you use any features made available to you on our website by a third party it may result in information being collected or shared between us and the third party. For example, if you use Facebook’s “Like” feature Facebook may register the fact that you “liked” a product and may post that information on Facebook.
    • Other instances. AMOREPACIFIC may share your personal information in order to protect the legal rights of our company, our employees, our agents, and our affiliates, to protect the safety and security of our visitors, to detect and protect against fraud, or to comply with law or legal process.

    The entities with whom AMOREPACIFIC may share your personal information (as described above) may be located outside of Malaysia. Please refer to Section 5 for further information.

    AMOREPACIFIC will always take steps to ensure that your information is used by all third parties in accordance with this policy. We will not otherwise share, sell or distribute any of the information you provide to us without your consent. Should AMOREPACIFIC enters into a joint venture with or is sold to or merged with another business entity, your information may be disclosed to our new business partners or owners.

    AMOREPACIFIC may share de-identified information (i.e., information that is not directly connected to your name) in the following circumstances in addition to those identified above:

    • Aggregate information: We may share de-identified aggregate information about our customers with advertisers and marketing partners.
    • Behavioral-based advertising: A third party may use technology (e.g., a cookie) to collect information about your use of our website and other websites so that they can provide advertising about products and services tailored to your interest. That advertising may appear either on our website, or on other websites.

    5. Data Transfer

    Considering it engages in global businesses, AMOREPACIFIC may provide or transfer your information to the companies located in other regions to administer and/or operate certain functions or services on our behalf. For the places where the personal information is transmitted, retained or processed, AMOREPACIFIC takes reasonable measures for protecting that personal information.

    6. How We Protect Your Information

    As commonly understood, the transmission of information via the internet is not completely secure. Although AMOREPACIFIC will do our best to protect your personal data, we cannot guarantee the security of your data transmitted to our site; any transmission is at your own risk. Once we have received your information, we will use strict procedures and security features to try to prevent unauthorised access.

    7. Your Choices

    You have the following choices with how your information is used:

    Your Choices
    Your Options What you need to do
    Access your personal information You will be informed of the personal data that is being processed by logging into your online account and clicking on the “My Laneige” page.
    Updating or Correcting The Personal Information Relating To Your Account You can update or correct your name, e-mail address, security questions, and other preferences by logging into your account and clicking on the “My Laneige” page.
    Receiving Mobile Message, E-mail You can click on the “unsubscribe” link at the bottom of any promotional e-mail that you receive. You can also edit your e-mail and mobile message preferences on your “My Laneige ” page.
    Delete Your Information You can delete your information and withdraw your consent at anytime via “My Laneige ” page of the website, ask to the counter or contact us by e-mail.

    8. Communicating With Us

    If you have any questions about our privacy or security practices, or of you would like to request access to or correction of your personal information, you can contact AMOREPACIFIC’s personal information management officer by telephone 03-22897888 or e-mail laneige@my.amorepacififc.com.

    Your right to access or correct your personal information is subject to applicable legal restrictions. We may take reasonable steps to verify your identity before granting access or making corrections.

    If we need, or are required, to contact you concerning any event that involves your personal information we may do so by e-mail, telephone, or mail.

    9. Changes to This Policy

    We may revise this policy from time to time. You should review our privacy policy periodically so that you keep up-to-date on our most current practices. We will note the effective date of the latest version at the end of each policy. Your continued use of this website or services or provision of further personal information to AMOREPACIFIC once this policy has been amended constitutes your acceptance of the amended policy.

    Effective as of Sep.2019

    *“Cookies” are small amounts of information which we store on your computer and devices. Unless you have indicated your objection when disclosing your details to us, our system will issue cookies to your computer and devices when you log on to the site. Cookies make it easier for you to log on to and use the site during future visits. They also allow us to monitor website traffic and to personalise the content of the site for you. As a user you have full control of the use of cookies. Cookies that have already been saved can be deleted at any time. You may also set up your computer and devices to restrict or reject cookies by activating the settings on your browser although, in that case, you may not be able to use certain features on our site. Please refer to the "Help" file of your Internet Browser to learn how to either block all cookies or receive a warning before a cookie is stored.

  • Dasar privaci ini dikendalikan oleh syarikat AMOREPACIFIC Malaysia Sdn. Bhd. yang diperbadankan di Malaysia dengan alamat Suite 13.01, Level 13, Centrepoint North, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200, Kuala Lumpur. (selepas ini dirujuk sebagai "AMOREPACIFIC").

    Dasar privasi ini menjelaskan cara AMOREPACIFIC mengumpulkan, menggunakan dan berkongsi maklumat yang kami memperoleh daripada anda dalam talian dan dalam kedai. Sila membaca maklumat yang berikut demi memahami dasar kami. AMOREPACIFIC adalah komited dan bertanggungjawab dalam pengendalian, pemprosesan, pengurusan dan perlindungan maklumat peribadi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia.

    1. Perangkuman Dasar Privasi Kami

    Dasar privasi ini menjelaskan cara kami menggunakan "maklumat peribadi" yang diperoleh oleh AMOREPACIFIC daripada anda pada laman web kami, dalam kedai serta acara-acara yang dijalankan di luar talian. Penggunaan istilah "maklumat peribadi" merujuk kepada maklumat yang berkenaan dengan nama anda atau maklumat yang dapat mengenalpastikan identiti anda.

    Maklumat tersebut termasuk maklumat seperti e-mel anda, nombor telefon anda, atau maklumat mengenai tempahan anda jika butir-butir tersebut disimpan bersama nama anda. Dasar privasi ini tidak merangkumi maklumat yang telah anda kemukakan pada laman-laman web lain walaupun kami berhubung dengan anda pada laman-laman web tersebut. Contohnya, jika anda menyiarkan sebarang maklumat pada Facebook, Twitter atau Youtube, maklumat tersebut dikawal oleh dasar privasi pada laman-laman web tersebut masing-masing dan bukan dikawal oleh dasar ini.

    Perangkuman Dasar Privasi Kami
    Aktiviti Butir-butir yang perlu dikumpulkan
    Pendaftaran akaun dengan kami, sama ada dalam atau di luar talian Nama pertama, nama keluarga, alamat, e-mel, kata laluan, nombor telefon mudah alih, jantina (perempuan/lelaki), hari jadi (dd/mm/yyyy)

    2. Maklumat Yang Kami Kumpul

    Yang berikut adalah contoh maklumat peribadi yang kami kumpul:

    Selain itu, kami mungkin akan mengumpul maklumat tentang aktiviti anda di laman-laman web kami secara otomatik. Contoh aktiviti-aktiviti ini termasuk "cookie", alamat IP, sejarah lawatan, sejarah perkhidmatan serta sejarah penggunaan tanpa kebenaran di laman-laman web kami. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak mengumpul maklumat daripada kanak-kanak di bawah umur 18 tahun secara berniat. Sekiranya anda berumur kurang daripada 18 tahun, anda dibenarkan melawati dan mengaksesi laman-laman web kami dengan penyeliaan ibu bapa atau penjaga tetapi anda tidak patut membuat pembelian, mendaftar atau mengemukakan maklumat peribadi kepada kami.

    Secara umumnya, kami tidak mengumpul sebarang maklumat yang sensitif. Maksud istilah "sensitif" yang digunakan adalah selaras dengan tafsiran "sensitif" yang terdapat dalam perundangan privasi (termasuk maklumat yang berkenaan dengan asal kaum atau etnik, keanggotaan perbadanan politik, agama atau kesatuan sekerja, rekod jenayah, keadaan kesihatan atau sejarah perubatan). Kami hanya akan mengumpul maklumat sensitif jika diwajibkan oleh undang-undang atau jika dibenarkan. Sekiranya kami memegang sebarang maklumat peribadi yang sensitif, maklumat tersebut hanya akan digunakan dan didedahkan untuk tujuan yang telah ditetapkan bagi maklumat tersebut. Sekiranya kami meminta maklumat yang sensitif daripada anda, kami akan menjelaskan sebab kami membuat demikian

    Anda bebas untuk memilih sama ada anda ingin memberikan maklumat peribadi anda kepada kami atau tidak. Sekiranya anda tidak ingin mengemukakan maklumat peribadi, kita mungkin tidak akan dapat memproseskan permintaan atau pesanan anda untuk tujuan yang dijelaskan di bawah.

    Kami akan menyimpan maklumat anda selagi maklumat anda diperlukan bagi tujuan kami memungut maklumat tersebut sehingga anda meminta kami berhenti membuat demikian dan/atau selagi diwajibkan di sisi undang-undang. Sila menghubungi kami dengan butir-butir yang disediakan di bawah sekiranya anda mempunyai apa-apa soalan tentang amalan penyimpanan data kami.

    Notis tambahan untuk pengguna alat mudah alih

    3. Cara Kami Menggunakan Maklumat Peribadi Anda

    AMOREPACIFIC menggunakan maklumat peribadi anda yang dikumpul terutamanya untuk membekalkan produk, maklumat dan perkhidmatan-perkhidmatan kepada anda. Kami juga mungkin menggunakan maklumat anda untuk mejejaki sejarah pembelian anda, untuk menghubungi anda demi tujuan yang berkenaan dengan akaun anda atau tujuan promosi dan juga untuk mencadangkan produk dan perkhidmatan-perkhidmatan yang telah disesuaikan untuk anda mengikut minat anda menerusi laman web kami, aplikasi mudah alih kami, e-mel kami serta kaedah komunikasi yang lain. Anda mesti mendaftarkan diri anda dengan profil pendaftaran demi menggunakan perkhidmatan-perkhidmatan kami. Jika pendaftaran tidak dibuat, kami tidak akan mampu memproseskan permintaan atau pesanan anda. Kami juga mungkin menggunakan maklumat peribadi anda demi tujuan perniagaan lain yang sah termasuk tujuan mengesan dan mencegah aktiviti fraud, memungut hutang kami dan menyenggara rekod perniagaan.

    4. Cara Kami Berkongsi Maklumat Peribadi Anda

    AMOREPACIFIC mungkin berkongsi maklumat peribadi anda dalam hal keadaan yang berikut:

    • Syarikat yang menjalankan perkhidmatan-perkhidmatan kami, seperti menghantar pos, e-mel serta SMS, menganalisis data pelanggan, menyediakan perkhidmatan pemasaran, menyiasat aktiviti fraud, menjalankan kaji selidik pelanggan, menyediakan khidmat pelanggan serta korporat gabungan.
    • Kadangkala, AMOREPACIFIC mungkin berkongsi maklumat peribadi anda dengan syarikat yang lain dalam kumpulan syarikat AMOREPACIFIC bagi pelbagai tujuan yang berkenaan perniagaan AMOREPACIFIC termasuk strategi dan pertumbuhan pelanggan, pelaburan dan latihan korporat termasuk, tetapi tidak terhad kepada, penstrukturan semula atau penggabungan atau divestasi.
    • Rangkaian Sosial, Widgets dan Plug-ins. Sekiranya anda menggunakan sebarang ciri yang disediakan oleh pihak ketiga pada laman web kami, maklumat anda mungkin akan dikumpulkan dan dikongsi antara kami dengan pihak ketiga tersebut. Contohnya, jika anda menggunakan ciri "Like" pada Facebook, Facebook mungkin akan merekodkan bahawa anda telah "Like" satu produk dan mungkin menyiarkan maklumat tersebut di Facebook.
    • Hal keadaan yang lain. AMOREPACIFIC mungkin berkongsi maklumat peribadi anda demi tujuan melindungi hak syarikat kami, pekerja kami, ejen kami dan juga gabungan kami di sisi undang-undang atau tujuan melindungi keselamatan pelawat kami, tujuan mengesan dan mencegah fraud, atau tujuan mematuhi undang-undang atau proses perundangan.

    Maklumat peribadi anda mungkin akan dikongsi oleh AMOREPACIFIC (sepertimana yang dijelaskan di atas) dengan entiti-entiti di luar negara Malaysia. Sila rujuk kepada Bahagian 5 untuk maklumat lebih lanjut.

    AMOREPACIFIC akan sentiasa mengambil langkah demi memastikan bahawa maklumat anda digunakan oleh semua pihak ketiga selaras dengan dasar ini. Melainkan itu, kami tidak akan berkongsi, menjual atau mengedarkan sebarang maklumat yang anda beri kepada kami tanpa kebenaran anda. Sekiranya AMOREPACIFIC menyertai usahasama dengan atau dijual kepada atau digabung dengan entiti perniagaan yang lain, maklumat anda mungkin akan didedahkan kepada rakan kongsi perniagaan kami yang baru atau pemilik yang baru.

    Tambahan itu, AMOREPACIFIC mungkin berkongsi maklumat tanpa nama (iaitu maklumat yang tidak berkaitan dengan anda secara langsung) dalam hal keadaan yang berikut:

    • Maklumat agregat: Kami mungkin berkongsi maklumat agregat tanpa nama tentang pelanggan kami dengan pengiklan dan rakan kongsi pemasaran.
    • Pengiklanan berdasarkan kelakuan: Pihak ketiga mungkin menggunakan teknologi (contohnya, "cookie") untuk mengumpul maklumat tentang penggunaan laman web kami dan laman web yang lain supaya mereka dapat mengiklankan produk dan perkhidmatan-perkhidmatan yang disesuaikan dengan minat anda. Iklan tersebut mungkin muncul pada laman web kami ataupun laman web mereka.

    5. Pemindahan Data

    Memandangkan bahawa AMOREPACIFIC terlibat dalam perniagaan global, AMOREPACIFIC mungkin akan memberikan atau memindahkan maklumat anda kepada syarikat yang terletak di kawasan lain untuk mentadbirkan dan/atau mengendalikan fungsi-fungsi yang tertentu atau perkhidmatan-perkhidmatan bagi pihak kami. AMOREPACIFIC akan mengambil langkah yang munasabah untuk melindungi maklumat peribadi di tempat maklumat peribadi tersebut dipindah kepada, disimpan atau diproses

    6. Cara Kami Melindungi Data Anda

    Seperti yang difahami umum, pemindahan maklumat melalui internet adalah tidak selamat sepenuhnya. Walaupun AMOREPACIFIC akan berupaya dengan bersungguh-sungguh untuk melindungi data peribadi anda, kami tidak dapat menjamin keselamatan data anda yang dipindahkan ke laman web kami; sebarang pemindahan adalah pada risiko anda sendiri. Sebaik sahaja kami menerima maklumat anda, kami akan menggunakan prosedur ketat serta ciri-ciri keselamatan untuk mencegah akses yang tidak disahkan.

    7. Pilihan Anda

    Anda boleh mengawal cara maklumat anda digunakan dengan pilihan mana-mana cara yang berikut:

    Pilihan Anda
    Pilihan Anda Langkah yang Perlu Anda Ambil
    Akses maklumat peribadi anda Anda akan dimaklumkan tentang data peribadi yang sedang diproseskan apabila anda log masuk ke dalam akaun dalam talian anda dan mengklik halaman "My Laneige".
    Mengemaskini atau Membetulkan Maklumat Peribadi Yang Berkaitan Dengan Akaun Anda Anda boleh mengemaskini atau membetulkan nama anda, alamat e-mel anda, soalan-soalan keselamatan anda dan maklumat lain jika anda log masuk ke dalam akaun anda dan mengklik halaman " My Laneige ".
    Menerima SMS dan E-Mel Anda boleh mengklik pautan "unsubscribe" di bahagian bawah sebarang e-mel promosi yang anda terima. Anda juga boleh edit kecenderungan e-mel dan mesej anda pada halaman " My Laneige" anda.
    Memadamkan Maklumat Anda Anda boleh memadamkan maklumat anda dan menarik balik kebenaran anda pada bila-bila masa melalui halaman " My Laneige" pada laman web kami, pertanyaan di kaunter ataupun dengan menghubungi kami melalui e-mel

    8. Hubungi Kami

    Sekiranya anda mempuyai sebarang pertanyaan tentang amalan privasi atau keselamatan kami, ataupun anda ingin meminta akses kepada atau membetulkan maklumat peribadi anda, anda boleh menghubungi pegawai pentadbiran maklumat peribadi AMOREPACIFIC melalui nombor telefon [03-22897888] atau e-mel [laneige@my.amorepacific.com]

    Hak anda untuk mengaksesi atau membetulkan maklumat peribadi anda adalah terpulang kepada batasan undang-undang yang berkenaan. Sekiranya kami perlu atau diperlukan untuk menhubungi anda tentang sebarang kejadian yang melibatkan maklumat peribadi anda, kami akan membuat demikian melalui e-mel, telefon atau surat pos.

    9. Pertukaran Kepada Dasar Ini

    Kami mengubah dasar ini dari semasa ke semasa. Anda patut menyemak dasar privasi kami dari semasa ke semasa supaya anda mengetahui amalan kami yang terkini. Kami akan mencatatkan tarikh kuatkuasa versi terkini di penghujung setiap dasar. Penerusan penggunaan laman web kami atau perkhidmatan-perkhidmatan kami atau pemberian maklumat peribadi tambahan setelah dasar ini dipindakan menunjukkan persetujuan anda terhadap dasar teresebut.

    Berkuatkuasa dari Sep.2019.

    "Cookie" ialah maklumat yang kami simpan dalam komputer dan peranti-peranti anda. Sistem kami akan mengeluarkan "cookie" kepada komputer dan peranti-peranti anda apabila anda log masuk ke dalam laman web kami kecuali jika anda telah menunjukkan bantahan anda semasa anda memberikan butir-butir anda kepada kami. "cookie" mempermudah proses log masuk anda dan juga penggunaan laman web kami kelak. "cookie" membolehkan kami memantau trafik laman web kami dan memperibadikan kandungan laman web tersebut untuk anda. Sebagai pengguna, anda memiliki kawalan sepenuhnya atas penggunaan "cookie". "cookie" yang telah disimpan boleh dipadamkan pada bila-bila masa. Anda juga boleh mengehadkan atau menolak penggunaan "cookie" dengan mengaktifkan tetapan yang berkenaan pada pelayar sesawang anda. Akan tetapi, anda tidak akan dapat menggunakan ciri-ciri tertentu pada laman web kami. Sila merujuk kepada fail "Help" pelayar sesawang anda untuk mengetahui cara memblok segala "cookie" atau cara memastikan bahawa anda mendapat amaran sebelum sebarang "cookie" disimpan.